SPARROW WORLD
Korpa

Ko je SPARROW?

Srbija, pedesetih godina dvadesetog veka – Bukovica, selo na obalama rečice Bukovica i na brdima Jautine – tu je rođen MISTER X...
Valjevo – Zapadna Srbija, Kolubarski okrug. Tu se školuje i završava krojački zanat. Zapošljava se kod poznatog šnajder majstora u gradu. Izuzetno vešt i talentovan, postaje pravi „Tailleur“, kako Francuzi kažu za stručnjaka koji savršeno po meri skroji muško i žensko odelo i potom ga sašije.

MISTER X sanja o Parizu...

U februaru prestupne 1968. godine, MISTER X napušta domovinu i kreće put svoga sna...

Francuska 1968. – najveći socijalni revolt u istoriji 20. veka, MISTER X stiže u Pariz. Postaje deo čuvenog francuskog proleća '68. ali i deo modnog stvaralaštva!
Pariz – centar visoke mode, umetnosti i kulture, grad svetlosti i za mnoge najlepši grad na svetu, grad nad rekom Senom o kojoj Žak Prever piše: „Sena ide na more i prolazi kao san...“. Moda šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka – Pariz je uz London centar mode i sija na vrhuncu slave. Dobrodošli su kreativni modelari, krojači, dizajneri, šivači. Pravi je izazov inspiracija, tu u Parizu gde su okupljeni umetnici sa svih strana sveta.

MISTER X nalazi smestaj u samačkom hotelu 20.aerodismana i kao slobodni umetnik preko zemljaka koji već ima neke pozicije, nudi svoje usluge krojačkim radnjama i modnim salonima Pariza. Ubrzo iznajmljuje atelje-radionicu od 25m2 sa mašinama za šivenje i krojačkim stolom i zapošljava 4 radnika. Radi žensku modnu konfekciju. Dobija odlične ocene i preporuke. U početku radi za anonimne poslodavce: SPORT-RECORD i ROBES ENSEMBLES, a kasnije za poznate modne kuće: NINA RICCI i COCO CHANEL, mantile, blejzere, haljine.

MISTER X kupuje automobil TAUNUS FORD M20, ogroman sa 6 sedišta. Nostalgično se seća sela i domovine. Mašta da zasnuje svoju porodicu. Idućeg leta iz pravca Srbije u Fordu dolaze dvoje u Pariz. MISTER X obučava svoju suprugu krojačkom zanatu. Srpska bajka u Francuskoj. Plan je steći znanje i iskustvo, zaraditi novac a zatim povratak u Srbiju. Tako i biva...

Potomak MISTER X-a, osnivač brenda SPARROW, umetnik je i vizionar. Početnik je u svetu mode gde se sve neprestano menja. Zato prvo bira klasiku – klasičnu sportsku odeću. Njegovi planovi dosežu daleko u budućnost a prostorna granica će otprilike biti između rodnog mesta MISTER X-a, Pariza i Menhetna. Za Bukovicu i Pariz se zna. Ali zašto Menhetn? Pa baš tu je jedan slavni modni dizajner otvorio svoju prvu radionicu, a dosta kasnije revolucionarno pomerio granice mode. Bio je u pravom trenutku na pravom mestu. Inspiracija je za ambicije...

Valjevo, Srbija 2018. godina

SPARROW WORLD kreira dobru priču. Ova moda je jednostavna, svako može da se pridruži. SPARROW je platforma na kojoj se uči, stvara, mašta i slobodno diše.

SPARROW je popularan, poznat je oku svakog posmatrača.

Danas se u Valjevu u objektu površine oko 1200 kvadrata, proizvodi pamučna konfekcija brenda SPARROW, od odabranih materijala, iskrojena po savršenoj meri i namenjena dobrom ukusu. Mašine nove tehnologije za krojenje i šivenje, besprekorno funkcionišu a tim zaposlenih vredno radi – kreira, kroji, priprema, šije, završava, pakuje: dukseve, majice, trenerke, prsluke, jakne, haljine, helanke, lazy bag-ove i još dosta toga zanimljivog.

Internet prodaja SPARROW artikala stalno je u porastu i sve je popularnija. Kupci širom Srbije su prezadovoljni.

Novine su dečija kolekcija i najsavremenija mašina za DTG štampu. U pripremi su veliki projekti koji će kompaniju učiniti prepoznatljivom svuda u Evropi...

SPARROW ima jednostavan moto – jednostavnost. Kvalitetan komad odeće, nošen sa osmehom, inspirisan je duhom dobrih prošlih i budućih vremena, i namenjen je onima koji modu prepoznaju kao večnu mladost.

FOREVER YOUNG – SPARROW WORLD


SPARROW WORLD